Hav dette i tanke når du lægger bordplanen til din fest

Hav dette i tanke når du lægger bordplanen til din fest

Skal du arrangere en festlig begivenhed som for eksempel en barnedåb, konfirmation eller et bryllup, skal du måske lægge en plan over hvem, der skal sidde hvor og ved siden af hvem. Dette kan være en rigtig god idé at gøre ved sådanne mere formelle begivenheder, hvor der er nogle personer som skal sidde tættere på den eller dem, som skal fejres.

 

Når du laver bordplanen, er der selvfølgelig nogle vigtige ting som det er en god idé at du har i tanke. Her bliver du præsenteres for 4 tips til hvordan du får lavet den gode bordplan.

Prioritér deltagerne ved festen

Der er helt naturligt nogle deltagere ved festen, som er mere vigtig for dig end andre. Holder du et bryllup, er det klart at den tætteste familie som ofte ønskes placeret tæt på det nye par.

 

Andre familiemedlemmer som der måske ikke er lige så meget kontakt med må derfor placeres ved et af de andre borde. Da der selvfølgelig er inviteret mange kære venner og familiemedlemmer til en fest, kan ikke alle komme til at sidde ved højbordet. Det kan være hårdt at vælge hvem, der skal sidde hvor, specielt fordi man ikke vil skuffe nogle.

 

For at gøre det så nemt for sig selv som muligt at lave en god bordplan, hvor alle bliver placeret rigtigt, må man lave en liste og prioritere hvor tæt på festens midtpunkt de forskellige mennesker skal placeres. Derudover må man også danne sig et overblik over hvem der kender hvem, og hvem der bestemt ikke kan placeret ved siden af hinanden.

 

Undgå konflikter selvom kompromisser må indgås

Når man laver bordplanen, må man hele tiden huske på, at det ikke kan undgås at nogle bliver lidt skuffede når de ser deres placering ved bordet. Man må huske på, at det ikke kan blive lige sjovt for alle, men at man er nødt til at indgå en række kompromisser for at få planlægningen til at gå op i en højere enhed.

 

Disse kompromisser kommer man ikke altid udenom, men man må minde sig selv om at det er i den gode sags tjeneste at de bliver lavet. Ved at indgå dem kan man nemlig undgå konflikter og trælse situationer.

 

Selvom nogle er mindre glade for deres placering ved bordet, skal de nok få en god aften alligevel.

 

Pynt op med fine bordkort

Når du har lavet en god bordplan hvor alle har et sted at sidde, er det en god idé at have i tanke om det kunne være smart at gøre lidt ekstra ud af bordkortene. I stedet for blot at placere kedelige hvide kort med et lille mønster på, kan du vælge at skaffe kort som er lidt mere ekstra end det.

 

Tag udgangspunkt i den festlige lejlighed det omhandler, og brug det som inspiration. Er det for eksempel en fodboldglad pige eller drengs konfirmation det drejer sig om, kan du vælge bordkort med fodboldtema.

 

Gør bordkortene lidt mere festlige

Når du har valgt festlige bordkort, kan det også være en god idé at spice det endnu mere op ved at benytte bordkortholdere. Når du gør det, ligger bordkortene ikke blot på tallerkenerne, men står op så det er lettere at få øje på dem.

 

Derfor vil det være lettere for deltagerne ved den festlige lejlighed at lære hinandens navne at kende, når bordkortene tydeligt kan ses. Du kan finde flotte bordkortholdere på hjemmesiden https://www.dreamshop2u.dk/Bordkortholder.html. Der kan du finde forskellige flotte designs, som nemt kan passe ind ved alle slags festlige lejligheder.