Hav altid adgang til koldt vand på kontoret

Hav altid adgang til koldt vand på kontoret

Vi mennesker har som alle andre levende organismer brug for væske til at overleve. Det er helt essentielt for vores krop og vores hjerne at få noget vand indenbords for at fungere. Dette gælder i alle livets facetter, og selvom man ofte drikker mere, når det er varmt, så er det også enormt vigtigt, at man drikker nok, når det er koldt. Når det kommer til vand, foretrækker langt de fleste mennesker, at det drikkes med en helt kold temperatur. Det slukker tørsten nemmere, når det er sådan, og samtidig føles det også langt mere forfriskende, og derfor virker det langt bedre for en. Det er derfor vigtigt, at man altid har adgang til vand, som allerhelst også skal være muligt at fåes koldt. I Danmark er vi så heldige, at vi altid har mulighed for at tappe rent drikkevand direkte fra hanen, men ofte skal vi have det på flaske og stille det i køleskabet for, at det kan blive helt koldt nok til vores smag.

Som chef på en arbejdsplads har jeg erfaret, at det giver enormt meget ekstra at have en såkaldt drikkevandskøler tilgængelig for medarbejderne. Medarbejderne elsker, at de altid kan gå ud og tappe iskoldt rent drikkevand til hver en tid, og det forbedrer helt sikkert arbejdsmoralen og de resultater, der leveres på arbejdspladsen, at folk altid kan for en forfriskende omgang kold væske indenbords. Det hjælper med at forblive hydrerede og påvirker derfor folks motivation i en positiv retning. Det var tydeligt at mærke med det samme, da vi fik installeret sådan en koldtvandshane lige ude på gangen. Det er derfor et råd, jeg vil give til samtlige arbejdspladser at få sørget for, at medarbejderne altid har den mulighed.

Der findes flere forskellige typer af drikkevandskølere, og de kan fås i flere forskellige størrelser. Desuden kan man f.eks. få en koldtvandshane ved navn Qooler, hvor det ganske enkelt er muligt at tilvælge brus. Så hvis man også er til den slags eller har medarbejdere, der er, så er det altså endnu en mulighed, hvorpå man kan gøre dele af arbejdspladsen lidt ekstra tilfredse. Og tilfredshed på arbejdspladsen skal der jo til, hvis man gerne vil have topmotiverede medarbejdere, som er i stand til at levere de resultater, der kræves og ønskes, at de skal levere.

Jeg vil derfor anbefale, at man kigger lidt på de forskellige muligheder, der er på markedet, hvis man står for den slags på arbejdspladsen og ikke allerede har sørget for, at medarbejderne altid har adgang til koldt drikkevand. I Danmark er vi nemlig så heldige, at vi har mulighed for at gøre så, der altid er koldt vand til rådighed, og derfor mener jeg, at det vil være dumt ikke at gribe den, da det aldrig nogensinde kan være en dårlig ide at gøre dette, hverken hvis man ser det fra virksomhedens eget synspunkt eller fra medarbejdernes helbredsmæssige synspunkt, så det vil helt sikkert være en god investering for alle arbejdspladser.