Godt at have en god firmapension

Godt at have en god firmapension

Med en firmapension sparer du op til din pension i forbindelse med dit arbejde. Det er derfor en rigtig god mulighed for dig for at få sparet nogle penge op. Når du går på pension, vil du jo have mange af de samme udgifter, som da du arbejdede. Det er derfor en rigtig god ide, at du sparer op, så du har noget at supplere din folkepension med. Det kan nemlig være svært at klare sig ellers. Klik her for at læse om firmapension.

I nogle firmaer går det helt af sig selv med at spare op. Der kører det på skinner, hvor firmaet indbetaler en del til din pension, og du selv indbetaler en del til din pension. Det er en god mulighed for dig for at få sparet nogle penge op. Det er altid en god ide at sætte beløbet op, som du sparer op via din firmapension. Det kan gøre, at du får nok penge, når du bliver ældre.

Begynd at spare op via firmapension så tidligt som muligt

Det bedste er altid, at du sparer mange penge op, når du er ung. På den måde har pengene lang tid til at trække renter til dig. Det vil være en god mulighed for dig. Så kan du altid sætte beløbet ned igen, når du har fået hus og børn og har brug for nogle flere penge i din hverdag. Det er en god ide, at du sætter beløbet op igen, når dine børn er flyttet hjemmefra, og du ikke har de samme udgifter til dem længere. Der vil det også begynde at blive tydeligt for dig, hvor mange penge du egentlig har brug for til din pension. Det er en god mulighed for dig.

Firmapension er et godt personale gode

Har du egen virksomhed, er det en god ide, at du får lavet en aftale om firmapension til dine ansatte. Det kan være med til at gøre, at du kan holde på dine ansatte. Hvis du ikke kan tilbyde dit højtkvalificerede personale nogle ordentlige goder, kan det betyde, at de søger nogle andre steder hen. Det er derfor en god ide, at du udvælger nogle goder til dem – også selvom det kommer til at koste nogle penge.

Typisk vil du som arbejdsgiver betale to tredjedele af dine ansattes pensionsopsparing, mens de betaler den sidste tredjedel. Dine ansatte kan selvfølgelig ikke selv vælge, hvor meget du skal betale. Du fastsætter et beløb. Det er en god ide at se på, hvor meget du har råd til at betale. Særligt hvis du har svært ved at tiltrække faglærte og højtuddannede medarbejdere til din virksomhed.

Firmapensionen er noget, som alle kigger på, når de skal have nyt job. Hvis  din virksomhed slet ikke har nogen ordning i forhold til det, kan det være, at du bliver valgt fra. Det er derfor vigtigt, at du som leder får talt med nogle pensionsselskaber og finder ud af, hvad de bedste muligheder for dig og dine medarbejdere er. Det kan være meget forskelligt, alt efter hvilken branche du er i.