Gode tips til, når du skal have bilen til bilservice

Gode tips til, når du skal have bilen til bilservice

Skal bilen til et bilservice? Hvis du er ny bilejer, og du skal have bilen til et serviceeftersyn første gang, så er der en række ting, der er gode at vide. Eller måske har du haft bil i mange år, og du har bare altid undret dig over, hvad der egentlig sker ved et serviceeftersyn.

Det allerførste, der er godt at huske er, at et serviceeftersyn og et bilsyn ikke er det samme. Et bilsyn er lovpligtigt, og her testes det, om din bil er sikker, plus om den forurener mere, end det er lovligt i forhold til grænseværdierne.

Servicesynet/bilservice er frivilligt. Selvom service er frivilligt, er der dog virkelig mange gode grunde til at overholde serviceintervallerne, der er beskrevet i bilens servicebog. Når du har din bil til en bilservice, så kan mekanikeren spotte, om der er nogle dele, der er tæt på at være slidt, og altså skal skiftes nu eller snart.

Dermed forebygges mange problemer, og du har mindre risiko for, at bilen pludselig bryder sammen. Det kan i sidste ende spare dig en del penge, da fx en sprunget tandrem kan medføre meget stor skade i motoren, og så er det bedre at skifte den, inden den er helt slidt ned – også selvom det koster lidt penge nu og her.

Er det nu virkelig også nødvendigt med et bilsyn?

Når man står midt i det, så kan det godt virke som om, at et bilservice koster mange penge, og det kan derfor være temmelig fristende at springe det over eller udskyde det – det er jo sjældent, at man rent faktisk føler, at der er noget i vejen med ens bil, og så kan det virke unødvendigt.

Men den besparelse kan så at sige blive meget syr, da det kan koste mange tusinde kroner, hvis din bil pludselig brænder sammen og skader motoren.

Ved et bilservice tjekker mekanikeren ikke blot, om de essentielle dele i bilen er ved at blive slidt ned. Han skifter også olie og oliefilter, og det smører motoren, så den glider bedre, og derved bruger den mindre benzin, end hvis den skulle køre på gammel og beskidt olie.

Der er naturligvis en del ting, du selv kan tjekke, hvis ikke du vil bruge tiden og pengene på at sende bilen til et bilservice. Sådan noget som skift af olie og oliefilter, ny kølervæske og sprinklervæske er noget, du godt selv kan klare, hvis du er parat til lidt olie på fingrene.

Mange af de vigtige tjek, kræver dog specialværktøj og kunnen, og her er det nødvendigt med en mekaniker. De fleste nye biler har også mere kompliceret elektronik end ældre biler, og mange målinger og fejlsøgninger sker gennem elektronik. Det er meget vigtigt, at dette gøres korrekt, da det er indstillinger, der påvirker mange elementer i bilen.

Hvordan foregår et bilservice

Når du tager din bil til et serviceeftersyn, så er det mekanikerens opgave at kontrollere de bevægelige dele i bilen, så du kan være sikker på, at de er i orden og ikke på grænsen til at være slidt ned eller gå i stykker.

Så tjekker mekanikeren efterfølgende de forskellige funktioner i bilen og sikrer, at punkterne i din bils servicebog bliver efterset. Typisk vil både olieskift og skift af oliefilter, kontrol af bilens andre væsker og forbrugsstoffer, bl.a. bremsevæske og kølervæske, være inkluderet.

Det kan være en god idé at høre mekanikeren om, hvilke punkter han vil gennemgå, inden han går i gang, og så få en pris på opgaven, så du ikke får en overraskelse, når du kommer og skal hente bilen.

Så kan det jo godt være, at han under servicet finder noget, der skal udskiftes eller repareres, hvilket jo kommer oveni, men så vil han som oftest ringe og fortælle dig det, inden han går i gang med en reparation.

Hvor skal du få foretaget et bilservice?

Det er ikke særligt kompliceret for en mekaniker at foretage et bilservice på en bil. Der er dog bare mange ting som der skal tjekkes eller repareres, og derfor kan det godt ende med at blive en smule dyrt.

Derfor kan der stadig være rigtig god grund til at sammenligne tilbud fra forskellige værksteder, da der kan være mange penge at spare.

Ud fra min erfaring som en beriget bilejer og storforbruger af autoservice, så har jeg prøvet adskillige værksteder. Min anbefaling af et værksted, som både har pris og kvalitet i orden, er Biløens Autoservice, der tilbyder en effektivt bilservice. Biløens Autoservice yder den bedste service, de er professionelle, prisen er rigtig fin og de er effektive.

Så husk, at hvis du ikke får foretaget et bilservice regelmæssigt, kan det skabe nogle mere eller mindre alvorlige problemer for bilens motor eller at den kan brænde sammen.