Få hjælp til vægttab af en professionel diætist

Få hjælp til vægttab af en professionel diætist

I dag er det efterhånden almen viden blandt den danske befolkning at det er vigtigt at tage sig godt af sin krop. Alligevel er der en forholdsvis stor procentdel af danskerne som er overvægtige, og som det ser ud lige nu forventes dette tal kun at stige i de kommende år. De fleste er udmærket klar over at overvægt og svær fedme er noget man helst bør undgå hvis man ønsker at leve et langt og lykkeligt liv. Overvægt medfører adskillige følgesygdomme, eksempelvis øget risiko for diabetes 2, forhøjet blodtryk og øget risiko for hjertekarsygdomme og diverse former for kræft. Derudover er overvægt typisk hårdt for psyken og selvværdet, og det er ikke ualmindeligt at overvægt medfører depression.

Depressionen kan her virke som en selvforstærkende faktor, da man sjældent har overskud til hverken at dyrke motion eller lave sund mad når man er deprimeret. På denne måde kan en depression forårsaget af overvægt være med til at gøre det endnu sværere at slippe af med det ekstra fedt, hvilket igen kan føre til at depressionen forværres. På trods af de mange alvorlige konsekvenser ved overvægt, ser det ud til at der i fremtiden vil komme endnu flere overvægtige danskere, og i fremtiden kan dette udvikle sig til et reelt og alvorligt problem for samfundet som helhed.

 

En klinisk diætist kan hjælpe dig med vægttabet

Mange af de danskere som er overvægtige er udmærket klar over deres tilstand, og er også klar over de mange konsekvenser der medfølger det at være overvægtig. Men selvom disse personer er klar over hvor dårligt overvægt er for deres helbred, har rigtig mange svært ved at gøre noget ved deres vægtproblemer. Mange har svært ved at overskue at skulle lægge deres livsstil om og at skulle til at igennem et langt og hårdt vægttabsforløb, og af den grund vælger mange at udskyde dette. Det forholder sig dog således, at jo tidligere man kan komme sin overvægt til livs, jo mindre er risikoen for at blive ramt af de følgesygdomme der forbindes med overvægt.

Hvis man har svært ved at komme i gang med at tabe sig, kan man med fordel vælge at tage kontakt til en professionel klinisk diætist. En klinisk diætist har stor erfaring med at hjælpe folk med at tabe sig, og ved af den grund godt hvordan man planlægger et vægttabsforløb der virker og er realistisk at gennemføre. Hos sundt-helbred.dk er det muligt at få kontakt til en professionel diætist, som kan hjælpe med at planlægge og tilrettelægge et vægttabsforløb der passer lige netop til den enkeltes ønsker og tilstand.

 

Lad en diætist hjælpe dig med din kostplan

Som bekendt spiller kosten en kæmpe rolle når man forsøger at tabe sig. Det er ikke muligt at tabe sig ved at begynde at løbe en gang om dagen, hvis man alligevel stadig lever af junkfood. Skal man tabe sig er det vigtigt at man får mad der indeholder de nødvendige vitaminer, kulhydrater og proteiner, så kroppen får de stoffer den har brug for. En klinisk diætist er uddannet i at rådgive og vejlede inden for dette område, og er i stand til at give konkrete forslag til hvordan man bedst kan planlægge en kostplan der er let at følge, hvor man får alle de nødvendige stoffer som kroppen har brug for.