Badmintonsko er den sikre vinder

Badmintonsko er den sikre vinder

Når du vil se efter et par optimal sko til badminton er det vigtigt at finde den sko der passer til dine niveau.

 

Dagens marked for sko til badminton

Tidens udbuddet af badmintonsko er bestemt af 5 betydningsfulde mærker, hvor 2 mærker er alene skoproducenter, der ikke producerer badmintonketcher, badmintontasker, grip, tøj og andre slags udstyr til badminton. De her producenter har gennem de sidste mange år produceret udendørs- og indendørssko til mange sportsgrene, og har desuden valgt badmintonsko til deres udvalg. Den udvikling tvinger de traditionelle badmintonfremstillere til at blive endnu skarpere når der skal produceres nye sko til badmintonsporten.

 

Nye spillere på markedet

Som ny udbyder på markedet har vi det store skofabrikant Asics, der gennem de sidste flere år har fremstillet sko til alle sportsgrene på nær til badminton. De er fornyeligt begyndt på det og har med tiden bevist deres værd på den internationale marked for badmintonsko. Flere habile danske badmintonspillere anvender på nuværende tidspunkt Asics’ badmintonsko, og det er af mange årsager. Flere af de teknologier som anvendes i mange andre Asics sko er af denne årsag blevet tilføjet badmintonsko, og derigennem har de magtet at udvikle et udbud af sko til badminton, som giver fremragende stødabsorbering, og samtidig yder støtte ved retningsskift. Den bedste badmintonsko fra Asics er Gel Beyond, der har været anvendt af gode stjerner med tiden, fx Jan Ø. Efterhånden som mange flere bruger Asics badmintonsko har de udviklet mange anderledes slags til badmintonsporten. Endnu en ny konkurrent på markedet er japanske Mizuno der har sin erfaringer i stort set alle idrætsdiscipliner end badmintonsporten, men derfor fokuserer de betydeligt mere på ketchersport frem for holdsport, og det klarlægges i de innovative arter for sko, der udbydes fra Mizuno. Mizuno har de forhenværende år forsøgt lidt med badminton og tennis, men uden fremlægge noget, som har været primært til de to sportsgrene. Af denne henseende har de endelig iværksæt et sortiment til ketchersport. Dog skal det siges at hovedparten af de sko, der fremstilles til holdsport også nemt kan benyttes til badminton.

 

Stabilitet giver dig sikkerhed

En af de mest uundværlige komponenter i en sko til badminton er støtten, da alle for det meste løber med retningsskift 70% af tiden. Hvilket stiller voldsomme krav til det forreste af foden på en badmintonsko, da alle badmintonspillere lægger al vægten på den yderste del af skoen når de skifte position fra side til side på en badmintonbane. Man kan bruge forskellige metoder at lave mere stabilitet når vi udvikler sko til badminton, en af de oftest brugte er at lave en lille forhøjning på den ydre side af det forreste af skoen der bringer mere stabilitet fra bunden og op til overdelen. En anden tilgang er at gøre toppen af skoen mere stiv på den ydre side, men dette ende med et par badmintonsko som kan fremstå knap så lækre at have på når man træner og derfor er denne metode ikke benyttet så ofte. En anden meget væsentlig egenskab er affjedring, fordi badminton kun er blevet meget hurtigere gennem tiden, er det væsentligt at der er en udmærket absorbering af stød når man havner på banen efter et hop eller tager et langt skridt ud efter fjerbolden. Der findes en hel del forskellige former for absorbering, men som hovedregel bør man uden tvivl vælge en badmintonsko der er med absorbering under hælen. Uden stødabsorbering i hælen får man væsentlig flere chok op gennem benene og det udsætter knæ, hofter og ryg for unødvendig chok og kan give for skader.

 

Ovenstående indlæg omkring badmintonsko er skrevet med inspiration hentet hos Sport-net.dk