På madblogs kan man finde opskrifter til ethvert niveau

På madblogs kan man finde opskrifter til ethvert niveau

Danskerne deler sig i forskellige lejre, når det kommer til mad. Der er dem, hvis holdning er, at mad bare skal være nemt og hurtigt, så man kan komme videre med hverdagens andre gøremål. Så er der dem, som sætter pris på et hjemmelavet måltid og gerne selv vil lave maden, så længe det bare ikke tager flere timer at kokkerere. Typisk er det de samme madopskrifter disse mennesker kører rundt i, og de har ikke det store behov for at eksperimentere i køkkenet. Og så er der dem som sværger til madkundskab og gastronomi. Disse mennesker kan bruge flere timer i køkkenet på af lave fra bunden, og de elsker at finde på nye opskrifter og afprøve forskellige madteknikker af.

 

Uanset hvilken madfilosofi man sværger til, så findes der dog madopskrifter for enhver hjemmekok. Og især over de senere over, hvor der er kommet et forøget fokus på mad, er der sket et kæmpe boom af eksempelvis kogebøger og madblogs. Disse bøger og blogs henvender sig til mange forskellige målgrupper. Man kan f.eks. finde opskrifter rettet mod de absolutte nybegyndere, ligesom man kan finde gastronomiske opskrifter til folk, som er meget hjemmevant i et køkken. Et eksempel på en madblog, som udgiver opskrifter for ethvert niveau, er Grovkøkkenet.dk.

Bliv en del af den nye madkultur med opskrifter på nettet

Bakery Brown Background Bread Baked Baguette

Det er især den sidste målgruppe, altså de mennesker som elsker at lave mad,  der er kommet stort fokus på. Begreber som fermentering, sous vide og foodies indgår for mange mennesker helt naturligt i deres ordforråd. Det sidste begreb foodies henviser til de mennesker, som med liv og sjæl går op i at lave og spise mad. Det er især udviklingen af madblogs, som har været med til at skabe begrebet, og man kan efterhånden snakke om, at disse foodies har deres helt eget online fællesskab på nettet. De inspirerer og sparrer med hinanden, men de er i høj grad også med til at inspirere resten af befolkningen, som også har fri adgang til alle deres lækre opskrifter.

 

Madbloggere er kendt for at lægge lækre billeder op ad mad, som giver folk lyst til at lave deres opskrifter. Det kan også være grunden til, at danskerne generelt er blevet mere interesseret i at lave mad. De bliver mødt med delikate madopskrifter alle vegne. Det kan f.eks. være på nettet, i fjernsynet, i tilbudsavisen, i boghandleren osv. Madblogs har yderligere den fordel, at de er mere personlige, hvilket skaber et mere nært tilhørsforhold til disse hjemmesider, da vi føler vi kan identificere os med personerne bag bloggene.

Udvikl dine madkundskaber gennem madblogs

 

Som nævnt ovenover så findes der madblogs, som henvender sig til alle målgrupper. I og med, at madblogs er blevet så populære, har antallet nemlig være stødt stigende. Det betyder, at der findes madblogs til gastronomerne, til familien, til vegetarerne, til palæofolk osv. Uanset, hvor speciel ens kost er, så vil der næsten med garanti være en madblog med det samme kostfokus. Med alle disse madopskrifter rundt omkring, er madlavning altså blevet meget nemmere. Er man derfor træt af at lave de samme opskrifter igen og igen, så er man faktisk kun et klik væk fra en ny opskrift, som ikke behøver at tage længere tid at bikse sammen end de retter, man plejer at lave. Hvis man har lyst til at gribe muligheden, så har det altså aldrig været lettere at udvikle sine madlavningsevner og blive en bedre amatørkok. Venner og familie vil med sikkerhed sætte stor pris på det.